“Şiddetsiz Eylem Atölyesi”, direniş ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde, kendi köşesinde “Ne yapabiliriz?” diye düşünen herkesi bir araya getirmeyi amaçlıyor. Şiddetsizlik Merkezi ve Düşünce Suç(!?)una Karşı Girişim’in birlikte düzenlediği atölyenin ana izleğini Gene Sharp’ın “Şiddetsiz Eylemin Politiği” kitabındaki tartışma oluşturuyor: Şiddet kullanmaksızın, etkin eylem nasıl gerçekleştirilebilir?
Her ayın üçüncü Pazar günü, sivil toplumun farklı alanlarından gelen, farklı eylem yöntemlerini deneyimleyen aktivistler, akademisyenler ve hukukçuların tecrübelerini aktaracağı atölyelerde, hem beraber fikir üretmek, hem de haklarımızı, kendimizi savunma yöntemlerini öğrenmek için bir araya geliyoruz.
Bu ayki buluşmamızda yurttaş haberciliği, bağımsız dijital medya, sosyal medyada haber paylaşımı ve dijital güvenlik konularını tartışacağız. Gezi direnişinden sonra önemini iyice idrak ettiğimiz sosyal medyanın haberleşme için kullanımını teşvik eden ve her yurttaşın bir haberci olabilmesini teşvik eden dijital medya ve güvenlik alanından konuşmacılar bizlerle olacak. Referandum sonrasında sosyal medya ve internetin seçim sürecini denetlemek, hak savunuculuğunu güçlendirmek için sunduğu imkanları gelin hep beraber tartışalım!
Aklınızın karamsarlığını, iradenizin iyimserliğini de alıp gelin!
Düşünce Suçu'na Karşı Girişim
1995’in Ocak ayında Yaşar Kemal’in “Der Spiegel” dergisinde yayınlanan bir yazısı nedeniyle DGM’ye çağrılmasına tepki olarak başlayan imza kampanyasının, sonuçta bir “Sivil İtaatsizlik” eylemine dönüşmesinden doğdu. O günden beri sivil itaatsizlik eylemlerinin yanısıra, her yıl “Cezasızlığa Son” etkinliğini, iki yılda bir Düşünce Özgürlüğü için İstanbul Buluşması toplantılarını düzenleyen girişimin iki tane de çevrimiçi projesi var: “Düşünce Suç(!?)ları Müzesi” ile düşünce ve ifade özgürlüğü davalarının veritabanı niteliğindeki “Çetele”.
www.dusun-think.net
www.facebook.com/ifadeozgurlugu
twitter.com/dusundusun
Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi
Şiddetsizlik Merkezi'nin hayali her gün, her koşulda, hep birlikte şiddetsiz bir dünyadır. Bu hayaline ulaşmak için araştırmalar, eğitimler, seminerler düzenler. Yaptığı çalışmalarda şiddetsiz yöntemler kullanır. Çünkü sosyal adaletin gerçekleştiği, ihtilafların şiddetsiz bir biçimde çözümlendiği,ayrımcılığın ve baskının olmadığı bir dünyanın mümkün olduğuna inanır.
www.siddetsizlikmerkezi.org
http://www.facebook.com/siddetsizlik
twitter.com/siddetsizlik
Etkinlik ücretsizdir
Salon 40 kişi kapasitelidir.